Nieuws

Duizend geïnteresseerden bezochten onze werven op Open Wervendag

We kunnen terugblikken op een geslaagde Open Wervendag, een initiatief van bouwfederatie Embuild. We stelden twee van onze werven open voor het grote publiek. AB-Eiffage zette deze dag het ambitieuze renovatieproject van station Gent-Sint-Pieters en de herinrichting van de Woluwelaan in de verf. Zo’n 1.000 bezoekers bezochten onze werven. Een succesvolle dag waarop mensen mochten kennismaken met onze sector.

Station Gent-Sint-Pieters

Alvorens de Open Wervendag van start ging kwam comedian William Boeva onze werf bezoeken. Een videoreportage op Instagram gaf de mensen alvast een indruk van wat ze konden verwachten op Gent-Sint-Pieters. Ondanks het wat mindere weer ontvingen we maar liefst 500 mensen op onze werf. Gedurende de hele dag vonden er rondleidingen plaats waarbij de bezoekers een blik konden werpen op de imposante bouwwerken die we realiseren middenin en met respect voor een station in volle exploitatie waar elke dag meer dan 55.000 reizigers een vlotte doorstroom kennen. We toonden het publiek hoe we op nog geen tien maanden tijd de ruwbouwwerken van spoorviaduct 6-7 hebben voltooid, de ondergrondse kelder en fietsenstalling hebben gebouwd en inmiddels volop de staalstructuur van de overkapping aan het bouwen zijn.

Naast de rondleidingen konden de passanten genieten van een unieke VR-experience of konden ze de werf bezichtigen vanuit de manbak. Een koffiebar zorgde voor een aangenaam samenkomen na de rondleidingen. De bouwfederatie Embuild was eveneens aanwezig op Gent-Sint-Pieters met een vipprogramma. Onder andere Minister van mobiliteit Georges Gilkinet en Gents Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw Filip Watteeuw vereerden ons eveneens met een bezoek én inspirerende woorden.

 

Woluwelaan Machelen

De Woluwelaan (R22) verbindt Vilvoorde en Mechelen met de noordkant van Brussel. Het is één van de drukste wegen van de regio. Aannemers Jan De Nul, Colas en AB-Eiffage geven dit stuk van ruim 2 kilometer een grondige make-over om de Woluwelaan zo beter bereikbaar, veiliger, praktischer en mooier te maken. Op Open Wervendag kregen bezoekers de eerste én laatste kans om door de autotunnel onder de Woluwelaan te wandelen. Eén week na de Open Wervendag stelde de bouwheer Agentschap Wegen en Verkeer de tunnel namelijk open voor verkeer.

We verwelkomden zo’n 600 bezoekers in Machelen. Medewerkers die dag in dag uit betrokken zijn bij de werkzaamheden in de Woluwelaan stonden de techneuten onder hen te woord. Hoe bouw je tunnels in waterrijk gebied met een wirwar van rioleringen, hoogspanningskabels en andere nutsleidingen? Je kon het allemaal ontdekken en van dichtbij bekijken op Open Wervendag. De werfleiding van Jan De Nul, AB-Eiffage en Colas waren allen aanwezig op deze dag. Een leuk samenkomen en de ideale gelegenheid om de oplevering van de tunnel te vieren met het grote publiek. Dit onder het genot van lekkere snacks en dranken. Tegelijk konden kinderen zich uitleven op een springkasteel of deelnemen aan een spelletje bingo. In de tuimelwagen van Vias kon eenieder de impact van een verkeersongeval aan den lijve ondervinden.

Een succesvolle dag waarop mensen mochten kennismaken met onze sector. In 2024 zijn we opnieuw van de partij! Op https://openwervendag.be/ zijn alle werven nog steeds te bezoeken.

 

Klik hier en herbekijk de Open Wervendag op Gent-Sint-Pieters.
Klik hier en herbekijk de Open Wervendag op de Woluwelaan in Machelen.