Gent: Administratief centrum

Over deze referentie

AB-Eiffage renoveert het administratief centrum in hartje Gent. Alle diensten van de Stad Gent zullen worden gecentraliseerd in dit nieuwe centrum. De stadsdiensten die nu nog verspreid zitten in de stad verhuizen naar het nieuwe centrum.

AB-Eiffage renoveert de oude bibliotheek (6.542 m²), de nieuwbouw van de Agora (2.976 m²) en de publiekstoegankelijke delen (7.444 m²) van het Administratief Centrum Zuid. De oude bibliotheek wordt als waardevol historisch patrimonium beschouwd.

Het nieuwe administratieve centrum in Gent wordt uitgevoerd volgens de BREEAM principes. BREEAM houdt rekening met een 70-tal parameters of credits binnen negen categorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik, ecologie en vervuiling. Het internationale rating systeem maakt een goede analyse van de milieu impact en wordt een steeds belangrijker verkoopargument voor eindklanten en bedrijven bij wie duurzaamheid een pertinente doelstelling vormt.

  • Projectnaam

    Administratief Centrum Gent
  • Locatie

    Woodrow Wilsonplein 1 - Gent
  • Opdrachtgever

    Stad Gent
  • Ontwerpteam

    TV Kraaijvanger architects - SAR architecten
  • Uitvoeringsperiode

    2020-2022
  • Bedrag

    +/- 26 M