Over AB

AB-Eiffage realiseert bouwprojecten waarbij ze verschillende disciplines bundelt in één solide totaaloplossing. AB houdt de uitdagingen en ambities van de klant hierbij stevig in de hand, van innovatief idee tot uitvoering op het terrein. De core business van AB-Eiffage is bouwen. Dankzij sterk vakmanschap en ruime ervaring met toonaangevende projecten in Vlaanderen staat AB bekend als een betrouwbare en deskundige partner binnen heel wat disciplines van de bouwsector. AB-Eiffage realiseert bouwprojecten op de publieke en private markt, in de residentiële sector en de niet-residentiële sector, infrastructuurwerken en ook in de industrie.

Wie is AB?

AB-Eiffage kan rekenen op zo’n 200 getalenteerde medewerkers die zich dagelijks inzetten om de bouwheer maximaal te ontzorgen. AB’s sterkte ligt in de technische excellentie van alle medewerkers die op een constructieve manier en met een zeer gerichte projectaanpak waken over de timing en kwaliteit van het uitgevoerde werk. Dit doen ze steeds met respect voor de omgeving en vanuit heldere communicatie met alle partijen. AB-Eiffage beschikt nog over eigen arbeiders en een uitgebreid materieelpark, wat een blijvende troef is op gebied van flexibiliteit in onze werken. AB-Eiffage realiseert bouwprojecten waarbij ze streeft naar kwaliteit en tevredenheid. Samen bouwen we aan diverse projecten, van grote ingenieuze uitdagingen, bouwprojecten met een zeer technische of organisatorische complexiteit tot projecten die eerder bescheiden zijn.

Meer weten over het team bij AB-Eiffage?
Bekijk onze werknemers getuigenissen

Deel uitmaken van ons team?
Ontdek of je matcht met het DNA van de AB’er!

Flexibiliteit en wendbaarheid gecombineerd met de kracht van een grote Groep

Reeds meer dan 20 jaar maakt AB-Eiffage deel uit van de Franse Groep Eiffage, Europees marktleider op het gebied van grote bouw- en infrastructuurwerken. Eiffage Benelux maakt deel uit van de branche Eiffage Construction, één van de vier entiteiten binnen de Groep Eiffage, naast Eiffage Infrastructures, Eiffage Énergie Systèmes en Eiffage Concessions.

Als onderdeel van deze grote Groep is de financiële stabiliteit van AB-Eiffage gewaarborgd. Daarnaast behoudt AB-Eiffage ook haar beheersautonomie als naamloze vennootschap. AB-Eiffage vormt met haar 200 medewerkers het grootste filiaal van Eiffage Benelux in Vlaanderen.

Onze waarden 

Binnen het team van AB-Eiffage moet iedereen zich vrij voelen om zijn ideeën te verdedigen, ongeacht de leeftijd of positie binnen het bedrijf. Onze waarden zijn een weerspiegeling van dit ondernemerschap. Als AB’er passen we ze toe in de uitvoering van allerhande projecten en in de omgang met elkaar. Volgende waarden verbinden onze werknemers:

 • Voorbeeldgedrag

 • Verantwoordelijkheid

 • Vertrouwen

 • Transparantie

 • Scherpzinnigheid

 • Durf en doorzetting

Ons DNA

AB-Eiffage garandeert kwaliteit vanuit meer dan 300 jaar ervaring en technische knowhow. Hierbij combineert ze de wendbaarheid van een middelgrote onderneming met de solide draagkracht van de Groep Eiffage. AB-Eiffage zet in op succesvolle samenwerkingen waarbij tevreden medewerkers centraal staan in de organisatie. Hierbij kiezen we voor technisch uitdagende projecten met een meerwaarde voor de samenleving. We zetten in op constructieve samenwerkingen met onze partners en beschikken over polyvalente kennis dankzij de kruisbestuiving van expertises die we opdoen tijdens zeer uitlopende projecten. We houden de uitdagingen van de klant steeds stevig in de hand en gaan geen uitdagingen uit de weg. AB-Eiffage besteedt ruime aandacht aan duurzaamheid en innovatieve uitvoeringsmethoden. Onze medewerkers bouwen met hart en ziel voor gezinnen, leerlingen, werknemers, sporters, reizigers, patiënten, … Kortom: AB-Eiffage bouwt voor mensen.

 

AB in beeld

In 2017 bracht AB-Eiffage voor de eerste keer zijn fameuze ‘Stoefboek’ uit. In dit boekje schetsten we een impressie van het voorbije kalenderjaar. We vullen het aan met foto’s van onze projecten, After-work activiteiten en nieuwe medewerkers. Onze Stoefboek is een traditie geworden, ondertussen brengen we tweejaarlijks een versie uit. Onze versies van 2017, 2018, 2019, 2020-2021 en 2022-2023 kan je hieronder doorbladeren.

 • 2017
 • 2018
 • 2019
 • 2020-2021

Management

 • ing. Peter Winters

  Gedelegeerd bestuurder

 • ing. Kris Weyn

  Directeur Projectverwerving

 • Gert Vermeiren

  Directeur Financiën

 • Stefaan Neerinck

  Directeur HR

 • ing. Chris Denyft

  Directeur Projecten

 • ing. Nico Godderis

  Directeur Productie

 • ing. Jonas Van den Broeck

  Directeur Projecten

 • ing. Marc Vermaelen

  Directeur Projecten

 • Nancy De Beukelaer

  Management Assistent

Maatschappelijk ondernemen

AB-Eiffage tracht te groeien met respect voor mens, milieu en maatschappij. Samen met onze AB’ers bouwen we aan uitdagende projecten waarmee we willen bijdragen aan een eerlijke en duurzame toekomst. AB-Eiffage beseft dat haar verantwoordelijkheid verder reikt dan de creatie van financiële stabiliteit en tevreden aandeelhouders en draagt de zorg en ontwikkeling van zijn eigen medewerkers dan ook hoog in het vaandel. Voor de uitvoering van onze werven kunnen we nog rekenen op onze eigen arbeiders.

Nu klimaatverandering een tastbare realiteit geworden is scherpt de aandacht voor innovatie en ecologische transitie bovendien ook aan. Met behulp van onze innovatieve uitvoeringsdienst proberen we zo efficiënt mogelijk onze werken voor te bereiden. Daarnaast besteedt AB-Eiffage ook aandacht aan duurzame bouwmaterialen en energiestandaarden.

Elk jaar zet AB-Eiffage zich in voor enkele goede doelen zoals de Warmste week, week van de solidariteit, 1000 kilometer Kom op tegen kanker,…

 

 1. Geschiedenis

  Ons verhaal

  De oorsprong van AB-Eiffage gaat 300 jaar terug in de tijd, tot aan het begin van de 18de eeuw bij de start van timmerman Verbeeck. De ambitieuze timmerman werd later klokkentoren-bouwer, de toren-timmerman werd schrijnwerker-metselaar. Dit gebeurde van vader op zoon tot in 1939 de bvba. Antwerpse Bouwwerken het levenslicht zag. In 1952 werd de bvba een NV en groeide verder tot één van de grotere aannemers op de Belgische markt. In september 1993 komt Antwerpse Bouwwerken bij de Group Eiffage terecht om in 2006 ook het logo Eiffage te krijgen. Met onze 200 medewerkers vormt AB-Eiffage het grootste filiaal van Eiffage Benelux in Vlaanderen.

 2. Geschiedenis

  Begin 18de eeuw Ontstaan Timmerman Verbeeck

 3. Geschiedenis

  1939 Oprichting BVBA Timmerman Verbeeck

 4. Geschiedenis

  1952 Oprichting NV Antwerpse Bouwwerken Verbeeck

 5. Geschiedenis

  Begin jaren 1980 Antwerpse Bouwwerken komt in ‘Groep Maurice Delens’

 6. Geschiedenis

  1989 De Franse onderneming Fougerolle koopt 40% van de aandelen van ‘Groep Maurice Delens’

 7. Geschiedenis

  1992 Fougerolle neemt SAE over

 8. Geschiedenis

  1993 De geboorte van Eiffage vanuit de overname van SAE door Fougerolle

 9. Geschiedenis

  September 1993 Eiffage verwerft de resterende 60% aandelen van ‘Groep Maurice Delens’

 10. Geschiedenis

  2006 Het bedrijf krijgt het logo van Eiffage

 11. Geschiedenis

  2023 'Antwerpse Bouwwerken' gaat verder onder de nieuwe naam 'AB-Eiffage'

  Met deze nieuwe naam zetten we de band met onze moederonderneming Eiffage sterker in de verf en behouden we tegelijkertijd onze eigen identiteit.

  Logo AB-Eiffage

Certificaten

AB-Eiffage beschikt over een nationale erkenning in de klasse 8. Dit is een waardering vanwege de Belgische overheid. Dit betekent dat AB-Eiffage de hoogste categorie aan omzet van werken mag uitvoeren. Er is een continue focus op de kwaliteit van het werk en de ontwerpen, alsook een voortdurende waakzaamheid en respect voor het milieu. Ter ondersteuning hiervan ontwikkelde AB-Eiffage een VKM-zorgsysteem dat gecertificeerd is door VCA**, ISO 9001 en ISO 14001.