Nieuws

#40 Year Challenge: Enkele medewerkers getuigen over hun levenslange carrière bij AB

#40year Challenge: 40 jaar bij AB. Edward en Ingrid werken al ruim 40 jaar voor Antwerpse Bouwwerken. Luc en Nancy al zo’n 30 jaar. Zo goed als hun volledige professionele carrière hebben ze gewijd aan een goede werking van AB. Hier getuigen ze waarom ze keer op keer voor AB als werkgever kozen en blijven kiezen.

Ingrid begon op 10 maart 1980 als 19 jarige stagiaire op de computerafdeling van het toenmalige Antwerpse Bouwwerken Verbeeck NV. “Als Data-Entry typiste deed ik de input van de uren en de verwerking van de lonen via een terminal. Toen waren er nog ca. 300 arbeiders. De computer was toen zo groot als een kleerkast en de harde schijven waren net wasmachines. De tapekast leek op een wandkast en een back-up nemen van de gegevens op tape nam soms wel 2 à 3 uur in beslag. Daarom begon ik om 10 u ’s morgens, en werkte ik soms tot 22 u ’s avonds. Ik heb een hele evolutie meegemaakt gedurende deze 40 jaar. Vandaag werk ik als receptioniste met allerlei digitale toepassingen die uiteraard een stuk efficiënter zijn om mee te werken.”

Ook Edward, die als ICT-netwerkbeheerder voor AB werkt, is nooit gestopt met leren. “AB is nog steeds gericht naar de toekomst. Wij krijgen de mogelijkheid om opleidingen te volgen, zowel intern, extern als op niveau van onze groep Eiffage.” Luc, die al 30 jaar als tekenaar voor AB werkt, bevestigt steeds te zijn blijven leren. “Eigenlijk ben ik AB wel dankbaar dat ik doorheen die jaren vele upgrade cursussen heb mogen volgen met betrekking tot CAD. Ook op het vlak van technisch tekenen heb ik veel bijgeleerd. Vooral de laatste jaren met de introductie van 3D tekenen. Toen ik startte met werken voor AB, ging de digitalisatie van het tekenbureau van start. De grote TGV werken zaten er toen aan te komen. Ik ben dan een week naar Fougerolle in Parijs gestuurd om Autocad verder onder de knie te krijgen. Dat is op zich al een onvergetelijke herinnering.”

Al is mogelijkheid om te blijven leren zeker niet de enige drijfveer om 40 jaar ergens te werken, aldus Edward. “AB is een klein groot bedrijf, waar personen ook belangrijk zijn. Bij AB ben je geen nummer, je kan iedereen aanspreken met de voornaam.” Ingrid voegt toe: “Ik heb ook collega’s zien komen en gaan, maar er zijn er ook veel teruggekomen. Het gras is niet altijd groener aan de overkant. Vooral de toffe collega’s bij wie ik terecht kan, hebben mij nooit doen twijfelen om naar een andere werkgever te zoeken.”

Ook Nancy, die als directie-assistente werkt, kan de collegiale sfeer appreciëren: “Het is fijn om te werken in een modern gebouw met fijne collega’s. Mijn job is ook afwisselend en al die factoren zorgen ervoor dat ik mijn job heel graag doe.” Ingrid besluit alvast dat ze haar carrière bij AB ook wil voltrekken: “Het besef dat AB deel uitmaakt van EIFFAGE Benelux, geeft me een veilig gevoel. De mooie realisaties van onze bouwprojecten, daar ben ik fier op. Het getuigt van een mooie en sterke samenwerking tussen al onze diensten. Nu, na al die jaren, blijf ik trouw aan al die mensen die zich dagelijks inzetten en betrokken zijn.”