Nieuws

AB bouwt parkeergebouw aan station van Halle

De NMBS gunde op 20 april de bouw van een nieuw parkeergebouw aan het station te Halle voor een totale waarde van 6.5 miljoen.

Het  9400 m2 grote parkeergebouw bestaat uit 4 verdiepingen en is bestemd voor 351 auto’s en 185 (brom)fietsen en/of moto’s.

Met het bouwen van deze parking wenst de NMBS niet enkel de duurzame mobiliteit een extra duwtje in de rug te geven, het gebouw zelf werd ook zo duurzaam mogelijk geconcipieerd.

De hoofdzakelijk open houten gevel zal worden afgewisseld met betonnen toegangskernen en een groengevel met irrigatiesysteem. Op het dak zullen zonnepanelen worden geplaatst en de parking zal worden uitgerust met laadpalen voor elektrische voertuigen. AB zal ook instaan voor de omgevingsaanleg.

Met de bouw van de stationsparking zet AB een lange traditie als aannemer van parkings verder. Naast de stationsparkings in Antwerpen Centraal, Antwerpen Berchem, Brussel, Gent Sint-Pieters, Mechelen, Kortrijk, maar ook vele andere stadsparkings, vult AB dan ook met trots deze parking bij het lijstje van parkeerreferenties:

https://ab-eiffage.com/activiteiten/parkings-de-referentie-in-antwerpen-van-mechelen-tot-kortrijk/