Nieuws

Antwerpse Bouwwerken bouwt en verbouwt Thomas More-campus

Vorige week mocht AB de officiële bestelling voor de renovatie en uitbreiding van de campus “De Vest” van de Thomas More Hogeschool ontvangen. De huidige campus ligt op een erg complexe stadslocatie tussen en langs belangrijke infrastructuren; de spoorwegberm, de Dijle en de Zandpoortvest. De nieuwe campus kan een volwaardige stadsruimte worden, die sterk verbonden is met haar omgeving en die meerdere stedelijke functies stimuleert en ondersteunt.

De bestaande campus “De Vest” is te klein. Om zijn ambities waar te maken wil de Thomas More Hogeschool de capaciteit van de campus verdubbelen. Doordat de huidige gebouwen weinig uitnodigen tot interactie of contact, ontwierpen architect Stramien en studiebureau Arcade een leeromgeving die kan uitgroeien tot een open marktplaats voor kennisdeling in de stad. Het ontwerp richt zich op de verbondenheid met de Dijle, met het spoor en met de studenten en docenten.

Niet alleen visueel, maar ook fysiek wordt de school een open huis. Door middel van een open zone worden alle onderdelen van de nieuwe campus met elkaar verbonden. Ook is er zicht op het spoor, de voorbijrijdende treinen en het onthaal aan de overkant. De grote open tribune die het gelijkvloers en de verdieping met elkaar verbindt, geeft rechtstreekse toegang tot de centrale daktuin die zich op de tweede verdieping bevindt.

Op de site wordt een deel van de gebouwen afgebroken en wordt de toren van blok B grondig gestript. In het gebouw aan de straat wordt de gelijkvloerse verdieping ingericht en zijn er enkele kleine werken op de bovenliggende verdiepingen. In blok C blijven de verdiepingen tijdens de gehele werken in gebruik door de school.

De bouw en renovatie van deze campus is niet de eerste onderwijsinstelling in onze lijst van referenties. Onze andere referenties in Onderwijs en opleiding vind je hier terug.