Nieuws

Antwerpse Bouwwerken geeft kustlijn vorm met project Heldentoren in Knokke-Heist

Van luxueuze appartementsgebouwen in Cadzand en Knokke tot een toekomstige nieuwe landmark aan het Heldenplein in Knokke-Heist: AB vervolledigt zijn portfolio aan de kustlijn met het nieuwe project “Heldentoren”. De tijdelijke maatschap AB en Vuylsteke start in november met de bouw van dit architecturaal baken.

Nu AB in opdracht van Compagnie het Zoute nog volop bezig is met de bouw van ‘De Branding’ in Cadzand en ‘La Rive’ in Knokke-Heist, vormt het prestigieuze nieuwbouwproject ‘Heldentoren’ een mooi vervolg op haar activiteiten aan de kust. Met AB’s eerdere opdrachten voor Compagnie het Zoute knipoogt ze naar Eiffage Construction die voor Compagnie het Zoute in Frankrijk ook het project Hardelot uitvoert. De Heldentoren zal in opdracht van Salt NV gerealiseerd worden voor een bedrag van 26 miljoen euro.

De werken voor dit 70 meter hoge architecturale icoon gaan in november van start en zullen worden uitgevoerd in een 50/50 tijdelijke maatschap met Vuylsteke. Met zijn 20 verdiepingen wordt het één van de hoogste gebouwen aan de Belgische kust. Het complex bestaat uit drie aparte gebouwen: een hoogbouwtoren, een middelhoogbouw en een paviljoen, goed voor een totaaloppervlakte van 5.500 m². Dit toekomstige visitekaartje van Knokke-Heist werd in opdracht van Salt NV  en DVLP ontworpen door het befaamd Belgisch-Nederlands bureau Neutelings Riedijk Architects, dat eerder het ontwerp van het MAS in Antwerpen tekende. Boydens Engineering staat in voor de studie van de technieken. De Heldentoren maakt deel uit van de algemene ambitie om de inkom van de badstad een nieuwe uitstraling te geven.

Één ding is alvast zeker: De kust kleurt meer en meer AB.