Nieuws

Nieuwe ziekenhuisafdeling in Wilrijk

AB-Eiffage heeft een nieuw project binnengehaald! Ziekenhuizen GZA en ZNA bundelen namelijk hun krachten en bouwen een gemeenschappelijke dienst voor neonatale intensieve zorg en fertiliteit. Deze twee bestaande diensten zullen samengebracht worden in een nieuw gebouw op de campus Sint-Augustinus van GZA te Wilrijk.

 

Dit project houdt het volgende in; de bestaande bebouwing is afgebroken en creëert daarbij ruimte voor een nieuwbouw. Deze nieuwbouw bestaat uit drie bouwlagen en zal de afdelingen NICU en Fertiliteit vormen. NICU, voluit Neonatale Intensive Care Unit, zal zich bevinden op het gelijkvloers en eerste verdieping en focussen op de verzorging van pasgeboren baby’s. De fertiliteitsafdeling zal de tweede verdieping innemen en mensen helpen om hun kinderwens te vervullen. Dit impressionante gebouw voorziet ongeveer 3.450 m² bruto vloeroppervlakte voor de dienst NICU en ongeveer 1.400 m³ bruto vloeroppervlakte voor de dienst fertiliteit.

De nieuwbouw zal één geheel vormen met de omringende gebouwen. Dit door bij het gevelmetselwerk een mix van geel-bruine gevelsteen en lichtgrijze gevelsteen te gebruiken. Deze geel-bruine kleuren zijn terug te vinden in de bestaande bebouwing en het lichtgrijze accent geeft het nieuwe gebouw een eigen identiteit. Dankzij de verwerking van de technische ruimte in de tweede verdieping zal het platte dak een volledig groendak worden. Dit zal men kunnen bewonderen vanuit de andere gebouwen.

Deze nieuwe dienst zal dertig bedden tellen en wordt daarmee de vijfde grootste van België!