Nieuws

Peter Winters is de nieuwe gedelegeerd bestuurder bij Antwerpse Bouwwerken

Sinds vrijdag 21 augustus 2020 neemt Peter Winters de functie van gedelegeerd bestuurder op bij Antwerpse Bouwwerken/AB Eiffage. Met zijn 24 jaar anciënniteit binnen het bedrijf is hij een AB’er pur sang. Hij begon zijn carrière als projectleider in 1996 en groeide in 2007 door tot directeur projecten. In 2012 nam hij als directeur productie de organisatorische leiding van de uitvoering op zich om dit 3 jaar later aan te vullen met een bestuurdersmandaat.

Peter neemt de functie van gedelegeerd bestuurder over van Steven Van den Heede, die sinds 2015 aan het hoofd stond van AB.

Zijn goede kennis van de Groep Eiffage, zijn passie voor AB alsook zijn professionele houding, zijn eigenschappen die Eiffage Benelux overtuigen van een positieve samenwerking.

Eiffage Benelux heeft het volste vertrouwen in de aanstelling van Peter. “AB is één van de sterkhouders binnen onze internationale groep, met een geweldig team, veel knowhow en een indrukwekkende reeks van gerealiseerde projecten. De groep is ervan overtuigd dat Peter het bedrijf en zijn team toekomstgericht zal besturen.”

Peter is alvast klaar voor dit nieuwe hoofdstuk: “Ik kijk ernaar uit om samen met alle medewerkers van AB deze uitdagende en boeiende tijden te trotseren en een nieuw hoofdstuk te schrijven als toonaangevende aannemer in Vlaanderen. We zullen een voortschrijdend evenwicht moeten vinden tussen een wendbaarheid in dit nieuwe normaal én het trouw blijven aan ons DNA bestaande uit: technische excellentie, enthousiaste medewerkers en een constructieve geest. De vele positieve reacties en onmiskenbare goesting en passie van mijn collega’s sterken mijn geloof in een succesverhaal”, aldus Peter.

“Op vraag van Eiffage Benelux, heb ik toegezegd om deze rol op te nemen en ben ik dankbaar voor de kans die mij geboden wordt”, zegt Peter. “Dag in, dag uit ervaar ik de motivatie van een sterk team binnen AB. Met de juiste focus en inzet van het volledige AB-team, ben ik ervan overtuigd dat wij kunnen innoveren en tegelijk verder kunnen bouwen op het succesvolle verleden van AB en dit door de realisatie van vele uitdagende projecten.”

#letsdoittogether #proudtobeAB