Nieuws

Universiteit Gent gunt TM AB – Cegelec – ITB het project van het nieuwe state-of-the-art onderzoeksgebouw

De faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent krijgt een volledig nieuw onderzoeksgebouw ter vervanging van de bestaande blok B. Deze nieuwbouw werd op 23 augustus gegund aan aan de TM AB – Cegelec ITB.

 

De bouw van het nieuwe state-of-the-art onderzoeksgebouw gebeurt in een tijdelijke samenwerking tussen Antwerpse Bouwwerken, Cegelec en ITB. Het begin van de bouw is voorzien voor 11 oktober en het einde is voorzien op 23/07/2023. Het bedrag van dit project bedraagt 13.879.899,19 euro. Aan het einde van de werken zal de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen zijn intrede nemen in het gebouw. Deze onderzoeksgroepen zullen onder de vorm van core facilities nauw samenwerken rond diverse gezondheidsthema’s.

De bouw van dit nieuw project is voor AB, naast de nieuwe campus voor de Arteveldehogeschool en de campus Middelheim voor de Universiteit Antwerpen, een mooie aanvulling op het lijstje van referenties op vlak van onderwijsinstellingen. Meer referenties zoals deze vind je hier.